top of page

Avstampet kunskapshöjer i skolan

I veckan så hade vi på Avstampet förmånen att få tala till en årskurs sex i Videsel skolan där vi kunde få vara med att höja kunskapsnivån för eleverna kring missbruk och beroende.


Vi pratade om vad som händer i hjärnan vid ett missbruk och hur vi ser på den plan för tillfrisknande som finns när man rehabiliterar ett missbruk.

Vi kunde berätta om vikten att våga prata öppet om missbruk, ifall det finns i bekantskapskretsen eller i familjen och hur viktigt det är att som en god kompis sätta gränser och berätta för lärare eller föräldrar ifall någon kompis är på väg att göra dåliga livsval.


Vi tackar för förtroendet att få vara med att prata om så viktiga samhällsfrågor till en engagerad och delaktig klass som ställde alla viktiga frågor och hade fina reflektioner kring ämnet.


Vi kunde även berätta vart man kan vända sig om man har en kompis, familjemedlem eller är orolig för sin egen del och det viktiga med att förstå att man inte är ensam i sin situation och att be om hjälp och sätta gränser är det främsta sättet att bryta en ond spiral som kan leda till missbruk och beroende.

Till skillnad för på 90 talet och tidigt 2000 tal, där föreläsare bjöds in i skolan och fick berätta om sin "life story" vilket visat sig vara en ineffektiv metod som till och med ibland har intresserat elever att pröva droger, så föreläser vi om vad som sker i kroppen/hjärnan i ett missbruk. Vad som kan ligga bakom ett missbruk och främst vad man kan göra och vart man kan vända sig om man blir orolig för sig själv eller någon annan.


Vi kommer ALLTID ut gratis till skolor och föreläser i mån av tid, vill ni att vi kommer till din skola så kontakta gärna oss så ser vi öven en möjlig tidpunkt att komma till er.


Vi håller även gratis informationsträffar till allmänheten och mer om en sådan här:


Vill ni att vi kommer ut till ert företag så kontakta gärna oss så kan vi se om vi kan passa in även ett sådant evenemang kostnadsfritt.

148 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page